Medlemsvilkår og personvern
Formålet med fordelsprogrammet Trumf er å kunne tilby medlemmer bonussparing på kjøp av varer og tjenester hos Trumf-partnere. Videre å gi tilpasset informasjon, medlemsfordeler og tilbud slik at partnerne er i stand til å gi medlemmene mest mulig bonus.  I tillegg ønsker vi å forbedre våre butikker og tjenester gjennom generell innsikt i kjøpstrender. 
Om personvern Medlemsvilkår Personvernerklæring
  • Trumf personvernerklæring
  • Informasjonskapsler (cookies)

Trumf personvernerklæring

Sist endret 02.07.2018

Ditt Trumf-medlemskap gjør det nødvendig for oss å behandle personopplysninger om deg. Behandlingen skjer i samsvar med personopplysningsloven, personvernforordningen, bokføringsloven og annet relevant regelverk.

I personvernerklæringen finner du informasjon om hvilke personopplysninger som samles inn, hvorfor disse samles inn, hva de brukes til, hvilket rettslig grunnlag som foreligger og hvilke rettigheter du har som registrert hos oss.

Kontaktpersoner i Trumf Les mer

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig for personopplysningene er Trumf AS ved daglig leder. Kontaktinformasjonen til Trumf AS er:

Adresse: Postboks 300 Skøyen, 0213 Oslo
E-post: kundeservice@trumf.no
Telefon: 22 56 33 00
Organisasjonsnummer: 976 912 047

Kundeservice

Har du spørsmål om ditt medlemskap eller forhold knyttet til din konto, ta kontakt med Trumf kundeservice. Du finner også svar i ofte stilte spørsmål.

Personvernombud

Er du uenig i hvordan vi behandler dine personopplysninger eller har spørsmål til behandlingen kan du sende e-post til personvernombud@trumf.no der du beskriver hva saken gjelder.  

Administrasjon av kundeforholdet Les mer

Når du blir Trumf-medlem oppgir du personopplysninger som navn, adresse, fødselsdato, kontaktinformasjon og eventuelt kontonummer og kortnummer. Vi henter også opplysninger fra eksterne kilder, som adresseregistre, for å kvalitetssikre at de opplysningene vi har om deg er korrekte og oppdaterte.

Vi bruker slike personopplysninger i vår kommunikasjon med deg via e-post, SMS og brev. I tillegg behandler vi følgende opplysninger for å vedlikeholde din medlemskonto: Trumf-saldo og løpende Trumf-transaksjoner, kundenummer, medlemsID, bonusavtale, samt informasjon om aktivering og inaktivering av ditt medlemskap.

Du vil få informasjon om Trumf-saldo, kundenummer og eventuelle bonusavtaler (KIWI Pluss/Joker GLAD) på dine kvitteringer på dagligvarekjøp.

Trumf må behandle disse personopplysningene for å oppfylle våre forpliktelser i medlemsavtalen. Formålet er å identifisere deg, unngå dobbeltregistreringer, ha oppdaterte opplysninger, gi deg relevant informasjon av betydning for ditt medlemskap og administrere bonusuttak.

Opplysninger om dine kjøp Les mer

Trumf behandler opplysninger om dine kjøp hos Trumf-partnere. Når du bruker Trumf-kortet, Trumf-registrert bankkort/kredittkort registreres din TrumfID på transaksjonen. Trumf mottar kopi av transaksjonen med informasjon om beløp, produkter, dato/tidspunkt, hvor kjøpet er gjort og eventuell ferdig beregnet bonus fra partner. Hvis du gjør kjøp gjennom ViaTrumf, bruker Trumf Visa utenom dagligvare eller bruker Shell MasterCard (ikke drivstoff), mottas kun sluttsum og ikke detaljer om kjøpte produkter. Behandling av kjøpstransaksjonene er nødvendig for at du skal få den bonusen du har krav på og således nødvendig for at Trumf skal kunne oppfylle sin del av medlemsavtalen.

Ved kjøp av “Trumf forsikring levert av Frende” behandler vi opplysninger om forsikringstype, beskrivelse av forsikringen, polisenummer, beløp, startdato og sluttdato. Trumf-bonus avregnes periodisk slik at Trumf regelmessig vil motta informasjon om at du fortsatt er berettiget til bonus. Avslutter eller endrer du tjenesten, får vi også informasjon om det, slik at endringene kan gjenspeiles i bonusberegningen. Denne informasjonen trenger vi for å kunne beregne bonus slik vi er forpliktet til gjennom medlemsavtalen. Vi har tilrettelagt for å gi deg mer informasjon om selve forsikringen ut fra vår berettigede interesse i å gi deg god kundeservice. Under "min forsikringsoversikt" kan du se nærmere hvilken informasjon dette gjelder som innlogget forsikringskunde

Bruk av kundeopplysninger for å tilpasse medlemskapet Les mer

Enkel tilpasning

For at Trumf skal kunne tilrettelegge for best mulig bonusopptjening ønsker vi å personalisere vår kundedialog med deg. For dette formålet benytter vi registrerte kundedata som geografi, kjønn, alder og korttype, opplysninger om hvor du handler mest og din kjøpshistorikk. Du vil for eksempel kunne motta informasjon om tilbud i butikker du handler ofte i, bli informert om endringer i åpningstider og få informasjon om relevante nettbutikker. Du vil også kunne motta forslag til handlelister og kuponger basert på hva og hvor du faktisk har handlet. For dette har Trumf en berettiget interesse og tilpasningene er lite inngripende for deg som medlem. Du kan reservere deg mot slike tilpasninger på din profilside.

Tilpasning ved bruk av analytiske modeller

Trumf benytter analytiske modeller for å tilpasse tilbud, tjenester og kommunikasjon til hva vi tror du vil være interessert i og for å kunne gi deg mer treffsikre handlelisteforslag. Det kan også være tilbud på produkter som du ikke har kjøpt før, men som vi tror vil være av interesse. Vi gjør dette basert på hva du har kjøpt tidligere, hva kunder med lignende handlemønster har kjøpt og din respons på tidligere kampanjer (hva du har klikket på og brukt av kuponger). Slike behandlinger er en form for prediksjon eller antakelser om dine behov og det forutsetter ditt samtykke. Du kan administrere samtykket på din profilside.

Nyhetsbrev og annen kommunikasjon Les mer

Som Trumf-medlem vil du motta kvartalsvis e-post og ved behov SMS med informasjon som er relevant for å administrere medlemskapet, som for eksempel bekreftelse på aktivert bonusuttak. Dette gjør vi for å oppfylle vår del av medlemsavtalen.

For å gi deg best mulig grunnlag for å spare og bruke bonus vil du motta ukentlig nyhetsbrev fra Trumf med relevant informasjon basert på dine kundedata som beskrevet i avsnittet "bruk av kundeopplysninger for å tilpasse medlemskapet". Du vil også motta SMS månedlig med informasjon om Trippel-Trumf og andre fordeler. Slik kommunikasjon er sentral for at Trumf skal kunne tilrettelegge for best mulig bonussparing og vi har en berettiget interesse i dette. Du kan reservere deg på din profilside.

Når du melder deg inn i KIWI Pluss eller Joker GLAD vil du i tillegg motta ukentlig e-post og SMS fra KIWI/Joker basert på berettiget interesse. Du kan reservere deg mot dette på din profilside. For slik kommunikasjon har Trumf og KIWI/Joker et felles behandlingsansvar. Det betyr at vi sammen avgjør innhold, omfang og kanaler vi bruker når vi kommuniserer med deg.

Dersom du samtykker til det vil du også motta ukentlig nyhetsbrev fra andre Trumf-partnere. Du kan administrere dine samtykker på din profilside. For slik kommunikasjon har Trumf og Trumf-partner et felles behandlingsansvar. Det betyr at vi sammen avgjør innhold, omfang og kanaler vi bruker når vi kommuniserer med deg.

Vi ønsker at annonsene du får fra Trumf og Trumfs partnere i andre medier skal være relevante for deg. For å identifisere deg på andre nettsteder (f.eks. nettaviser som VG/Aftenposten/Dagbladet/lokalaviser, Google eller Facebook) må vi sammenstille e-postadressen din med det aktuelle mediet. Behandlingen er basert på dine samtykker og du kan administrere dette på din profilside.

Behandling av personopplysninger til andre formål Les mer

Kjøpshistorikk kan også brukes i analyse for å optimalisere sortimentet hos Trumf-partnere. Slik analyse inneholder ikke personidentifiserbare opplysninger.

Dersom varer eller produkter må trekkes tilbake av hensyn til for eksempel helse og sikkerhet, kan det bli nødvendig for oss å kontakte deg. Da bruker vi dine kontaktopplysninger samt opplysninger om kjøp. Dette vil vi kunne være rettslig forpliktet til å gjøre. I andre tilfeller er det i vår interesse å gi slik informasjon for å yte god kundeservice.

Trumf har en berettiget interesse i å sikre at bonusordningen ikke misbrukes. Har vi grunn til å tro at dette skjer, behandles kundedata og opplysninger om kjøpshistorikk som utgangspunkt for videre oppfølging.

Vi sender av og til ut spørreundersøkelser til et utvalg medlemmer om for eksempel Trumf-konseptet, partnerne og deres produkter. Dette ivaretar vår interesse i å forbedre tjenesten og du velger selv om du ønsker å besvare undersøkelsen.

Vi kan også behandle opplysninger om deg i andre tilfeller hvor du har gitt spesifikt samtykke. Det gjelder for eksempel KIWI bursdagsklubb.

Trumf har selskapsside på FaceBook. Trumf bruker siden slik at du kan gi kommentarer, generelt eller i forbindelse med kampanjer. Når du besøker siden kan personopplysninger om deg bli behandlet. Dersom ditt innlegg framstår som en kundehenvendelse så vil Trumf Kundeservice gi deg tilbakemelding. Trumf legger fra tid til annen ut konkurranser på siden hvor en vinner skal kåres, og vil også for dette måtte behandle personopplysninger om deg. Vi har videre tilgang til statistikk og systematiserte oversikter over innlegg på vår FaceBook-side gjennom standard FaceBook verktøy. Vi bruker ikke opplysninger fra dine innlegg til andre formål enn å svare, kåre en vinner eller annen behandling som framgår av aktiviteten på siden. Du må også være oppmerksom på at du som FaceBook-bruker må forholde deg til Facebooks vilkår og personvernerklæring når du besøker våre nettsider og for eksempel legger ut innlegg. Vi oppfordrer deg til å lese disse vilkårene nøye.

Trumf vil også kunne utlevere avidentifiserte opplysninger til  forskningsinstitusjoner for forskning til allmennyttige formål.

I driften av våre nettsider lagrer vi logger for å avdekke feilsituasjoner og misbruk, slik at vi kan identifisere årsaker og gjøre forbedringer. Det er i vår og din interesse at nettsidene fungerer tilfredsstillende og at sikkerheten ivaretas.

For informasjon om hvordan nettsidene brukes, benytter trumf.no analyseverktøyet Google Analytics som samler inn IP-adresser fra besøkende. IP-adresser anonymiseres før lagring, og Trumf mottar ikke identifiserbare data fra Google.  Formålet er statistikk over besøkende og bruk, for å forbedre nettstedet og ivaretar Trumfs interesse i å ha velfungerende nettsider.

Trumf.no benytter TLS-sertifikat (for HTTPS), som sikrer blant annet kommunikasjonen mellom nettstedet og besøkende slik at ingen skal kunne lese eller endre på informasjon som utveksles.

Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsider. Dette kan du lese mer om i avsnittet "Informasjonskapsler (cookies)".

Hvem utleverer Trumf dine personopplysninger til Les mer

Trumf utleverer ikke personopplysningene dine videre til andre, med mindre det foreligger et rettslig grunnlag. I slike tilfeller utleveres kun det som er nødvendig og relevant.

For å gjennomføre vår avtale med deg må vi utlevere din Trumf medlemsID til Trumf-partnere når du handler. Partner lagrer medlemsID på kjøpstransaksjonen, og slik kan kjøpene identifiseres for bonusberegning.

For kjøp av tjenester der Trumf-bonus avregnes periodisk kan Trumf utlevere informasjon til den som tilbyr slik tjeneste om at du har avsluttet Trumf-medlemskapet, eller gjort endringer som er relevant for tjenesten.

Andre opplysninger kan utleveres til Trumf-partneren i den grad det følger av medlemsavtalen. Mottaker av personopplysningene vil være behandlingsansvarlig ved videre bruk av opplysningene.

I enkelte tilfeller er Trumf rettslig forpliktet til å utlevere dine personopplysninger til offentlige myndigheter.

Hvem behandler dine personopplysninger på vegne av Trumf Les mer

Flere selskap behandler personopplysninger på våre vegne. Disse kalles databehandlere. Vi har inngått databehandleravtaler med hver enkelt databehandler for å sikre at behandlingen gjennomføres i samsvar med regelverket.

 

Følgende selskap i NorgesGruppen er sentrale når dine personopplysninger behandles:

- Sylinder AS, for administrasjon av medlemskap, analyse, e-postutsending mm.

- NorgesGruppen Data, for drift av apper, nettsider og underliggende datasystemer. NorgesGruppen Data har databehandlere i India, Ukraina og USA, mens selve dataene er lagret i Norge. For å sikre et tilstrekkelig beskyttelsesnivå brukes standard personvernbestemmelser vedtatt av EU-kommisjonen.

 

I tillegg er følgende selskaper utenfor NorgesGruppen sentrale når dine personopplysninger behandles:

- PostNord Strålfors, utsteder medlemskort

- NETS, for å identifisere medlemmer for banktransaksjoner

- Bisnode, kvalitetssikring av data for adressevask

- Top Benefits Schemes Ltd, for ViaTrumf

- Andword Grafiske, utsendelse av markedsføringshenvendelser per post

- Questback, for utsendelse av spørreundersøkelser

- Frende Forsikring, for Trumf Forsikring

- Google Analytics, for analyse av trafikk på Trumf.no

Dine rettigheter Les mer

Du har rett til å kreve innsyn, korrigering av uriktige personopplysninger eller sletting av personopplysninger vi behandler om deg. Du kan selv oppdatere en rekke personopplysninger på profilsiden.

Du har videre rett til å kreve begrensning i behandlingen og kan på visse vilkår kreve dine personopplysninger overført til deg selv eller annen behandlingsansvarlig (dataportabilitet).

I tilfeller hvor vi bruker dine personopplysninger som grunnlag for tilpasning av medlemskapet, har du rett til å reservere deg mot dette. Du har også rett til å reserve deg mot direkte markedsføring.

Du kan til enhver tid trekke tilbake dine samtykker. En tilbaketrekking av samtykke påvirker ikke lovligheten av en behandling som var basert på samtykke før samtykket ble trukket tilbake.

Ønsker du å benytte deg av dine rettigheter, kan dette gjøres på din profilside, eller ved å kontakte kundeservice. Vi besvarer din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside.

Lagringstid Les mer

Vi lagrer dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for det formålet personopplysningene ble samlet inn for. Dette vil kunne variere avhengig av hvilket formål det er snakk om.

Detaljert kjøpshistorikk oppbevares i fem år etter krav i bokføringsloven. Deretter lagres kun samlet bonus på ditt medlemskap. Gjennomførte bonusuttak oppbevares så lenge medlemskapet består. Øvrige opplysninger anonymiseres.

Opplysninger som brukes til analyse slettes etter tre år eller tidligere.

Dersom du melder deg ut slettes alle opplysninger om deg, med unntak av de opplysninger som bokføringsloven pålegger oss å oppbevare. Dersom ditt medlemskap har vært passivt i tre år, slettes basis personopplysninger utover navn og adresse. Når bokføringslovens krav til lagring har utløpt slettes samtlige personopplysninger om deg.

Når barn som har vært medlem av KIWI bursdagsklubb er over øvre aldersgrense slettes personopplysningene om barna.

Personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker samtykket tilbake, med mindre det finnes et annet rettslig grunnlag for videre behandling.

Klager Les mer

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger er i strid med personvernlovgivningen, kan du ta kontakt med vårt personombud på personvernombud@trumf.no eller klage til Datatilsynet.

Du finner kontaktinformasjon til Datatilsynet her.

Endringer Les mer

Hvis det skulle skje endringer i våre tjenester eller i regelverket om behandling av personopplysninger, kan vi ha behov for å oppdatere personvernerklæringen og medlemsvilkår. I så fall vil du bli informert om dette når du logger på trumf.no eller gjennom vår dialog med deg.  

Informasjonskapsler (cookies)

Hva er cookies Les mer

Cookies (informasjonskapsler) er en liten informasjonsfil som lagres i nettleseren din når du besøker et nettsted. Hver gang du besøker nettstedet, sender nettleseren informasjon tilbake til nettstedets server for å varsle om din aktivitet på siden. Cookies kan bidra til en bedre brukeropplevelse ved å ta vare på nøkkelopplysninger om dine preferanser, som for eksempel ved å huske valgene du har gjort i et nettsted slik at det blir tilpasset neste gang du besøker nettsiden.  

Følgende cookies brukes på trumf.no Les mer

Trumf oppretter cookies når du besøker trumf.no. Disse brukes for å identifisere brukersesjoner, slik at du slipper å skrive inn ditt brukernavn og passord hver gang du besøker nettsiden. Videre brukes cookies for å føre statistikk over brukeraktivitet på nettsiden slik at vi kan forbedre våre nettsider. Vi bruker også cookies for å sikre stabil drift av nettsiden og for økt sikkerhet for våre brukere. 

Her kan du se en detaljert oversikt over hvilke informasjonskapsler vi bruker.

Nettbøyer og tredjepartselementer Les mer

På Trumfs nettsider og i e-post fra Trumf benyttes det nettbøyer/pikseletikett og tredjepartselementer. En nettbøye/pikseletikett er et element, for eksempel et gjennomsiktig bilde, som er en del av et nettsted eller en e-post. Pikseletiketter kan brukes til å spore aktivitet på nettsteder eller fastslå tidspunktet for når en e-post blir åpnet.  

Samtykke til cookies Les mer

Cookies er en personopplysning og vår behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre du har blitt informert om og gitt ditt samtykke til dette i samsvar med reglene i e-komloven § 2-7b. Trumf AS er behandlingsansvarlig for bruk av cookies på våre nettsider. Du kan lese mer om dine rettigheter i avsnittet "dine rettigheter".

Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

Du kan lese mer om hvordan du endrer innstillingene i din nettleser og administrerer dine cookies her

Nærmere informasjon om hvordan du kan endre innstillinger for cookies i de meste brukte nettleserne finner du her:

- Chrome

- Firefox

- Safari

- Safari på iPhone, iPad eller iPod

- Opera

- Internet Explorer