Illustrasjon av mann som sitter ved en PC med bilde av en hengelås på

Trumf Personvernerklæring

I personvernerklæringen finner du informasjon om hvilke personopplysninger som samles inn, hvorfor disse samles inn, hva de brukes til, hvilket rettslig grunnlag som foreligger og hvilke rettigheter du har som registrert hos oss.

Sist endret 05.03.2020

Formålet med fordelsprogrammet Trumf er å kunne tilby medlemmer bonussparing og fordeler på kjøp av varer og tjenester hos Trumf-partnere. For å bidra til dette ønsker vi å gi tilpasset informasjon, medlemsfordeler og tilbud slik at vi og partnerne kan tilrettelegge for mest mulig bonussparing og tilby tjenester som gir en enklere hverdag. Vi ønsker også å utvikle innsikt i kjøps- og forbrukertrender til bruk for Trumf, Trumf-partnere og NorgesGruppens selskaper og leverandører, for at disse kan forbedre butikker, markedsføring, produkter og tjenester. Slik innsikt vil tilbys gjennom anonymiserte statistikker og rapporter, der det ikke er mulig å identifisere enkeltpersoner.

Kontaktpersoner i Trumf Les mer

Behandlingsansvarlig
Behandlingsansvarlig for personopplysningene er Trumf AS ved daglig leder. Kontaktinformasjonen til Trumf AS er:
Adresse: Postboks 300 Skøyen, 0213 Oslo
E-post: kundeservice@trumf.no
Telefon: 22 56 33 00
Organisasjonsnummer: 976 912 047

Kundeservice
Har du spørsmål om ditt medlemskap eller forhold knyttet til din konto, ta kontakt med Trumf kundeservice. Du finner også svar i ofte stilte spørsmål.

Personvernombud
Er du uenig i hvordan vi behandler dine personopplysninger eller har spørsmål til behandlingen kan du sende e-post til personvernombud@trumf.no der du beskriver hva saken gjelder.  

Administrasjon av kundeforholdet Les mer

Når du blir Trumf-medlem oppgir du personopplysninger som navn,
kontaktinformasjon, fødselsdato, og eventuelt kjønn, kontonummer fra bankkortet du bruker og/eller kundenummeret til ditt Trumf-kort. Har du kredittkortene Trumf Visa, Shell eller ST1 Mastercard, mottar vi deler av kortnummeret fra kortutsteder og lagrer dette.

Vi henter regelmessig opplysninger fra eksterne kilder, som adresseregistre, for å sikre at de opplysningene vi har om deg er korrekte og oppdaterte. Vi bruker slike personopplysninger i vår kommunikasjon med deg via e-post, SMS og brev.

I tillegg behandler vi følgende opplysninger for å vedlikeholde din medlemskonto: Trumf-saldo og løpende Trumf-transaksjoner, kundenummer, medlemsidentifikator, delavtaler med Trumf-partnere, samtykker og reservasjoner samt informasjon om aktivering og inaktivering av ditt medlemskap. Du vil få informasjon om Trumf-saldo, kundenummer og eventuelle delavtaler (KIWI Pluss/Joker GLAD) på dine kvitteringer på dagligvarekjøp.

Trumf må behandle disse personopplysningene for å oppfylle våre forpliktelser i medlemsavtalen. Formålet er å identifisere deg, unngå dobbeltregistreringer, ha oppdaterte opplysninger, gi deg relevant informasjon om ditt medlemskap og administrere bonusopptjening og bonusuttak.

Du kan også oppgi en alternativ adresse når du handler dagligvarer på nett.

Opplysninger om dine kjøp Les mer

Trumf behandler opplysninger om dine kjøp hos Trumf-partnere. Behandling av kjøpstransaksjonene er nødvendig for at du skal få den bonusen du har krav på og nødvendig for at Trumf skal kunne oppfylle sin del av medlemsavtalen.

Dagligvare - KIWI, MENY, SPAR, Joker, Jacob’s, CC Mat, Nærbutikken m. flere
Når du bruker Trumf-kortet, kredittkortet Trumf Visa, ditt Trumf-registrert bankkort eller din Trumf innlogging i nettbutikken, registreres din medlemsidentifikator på transaksjonen. Trumf mottar kopi av transaksjonen med informasjon om beløp, produkter, dato/tidspunkt, kvitteringsnummer og hvor kjøpet er gjort. I kjøpshistorikken på Trumf.no kan du se produktdetaljene på dine dagligvarekjøp. Du må være fullt innlogget, og selv om du er medlem i et felles medlemskap, kan du bare se detaljer på kjøp du selv har gjort.

Bruker du kredittkortet Trumf Visa får du ekstra bonus. Merk at utenfor dagligvare mottar Trumf bare kopi av transaksjonen fra kortutsteder med MCC-kode (brukerstedkategori), brukerstedsnavn, beløp og dato. Trumf mottar ikke informasjon om produkter. Bruker du Trumf Visa hos en partner som tilbyr ekstra bonus på enkeltprodukter, må du i tillegg benytte Trumf-kortet slik at partner kan identifisere deg og sende oss produktdetaljene på transaksjonen.

Shell-stasjoner
Når du bruker Trumf-kortet, kredittkortene Shell eller St1 Mastercard eller ditt Trumf-registrerte bankkort, registreres din medlemsidentifikator på transaksjonen. Trumf mottar kopi av transaksjonen med informasjon om beløp, produkter, dato/tidspunkt, kvitterings-nummer og hvor kjøpet er gjort.
For transaksjoner med kredittkortet Shell Mastercard utenfor Shell mottas kun sluttsum pr måned.

Esso-stasjoner
Når du bruker Trumf-kortet eller ditt Trumf-registrert bankkort, registreres din medlemsidentifikator på transaksjonen. Trumf mottar kopi av transaksjonen med informasjon om beløp, produkter, dato/tidspunkt, kvitteringsnummer og hvor kjøpet er gjort.

Mester Grønn
Når du bruker Trumf-kortet eller ditt Trumf-registrert bankkort, registreres din medlemsidentifikator på transaksjonen. Trumf mottar kopi av transaksjonen med informasjon om beløp, produkter/kategori, dato/tidspunkt, kvitteringsnummer og hvor kjøpet er gjort.

ViaTrumf
Når du bruker din Trumf innlogging ved handel i ViaTrumf sine nettbutikker, registreres din medlemsidentifikator på transaksjonen. Trumf mottar kopi av transaksjonene med informasjon om beløp, dato og nettbutikk, men ikke informasjon om produkter.

Trumf forsikring
Ved kjøp av “Trumf forsikring levert av Frende” behandler vi opplysninger om forsikringstype, beskrivelse av forsikringen, polisenummer, beløp, startdato og sluttdato. Trumf-bonus avregnes periodisk slik at Trumf regelmessig vil motta informasjon om at du fortsatt er berettiget til bonus. Avslutter eller endrer du tjenesten, får vi også informasjon om det, slik at endringene kan gjenspeiles i
bonusberegningen. Denne informasjonen trenger vi for å kunne beregne bonus slik vi er forpliktet til gjennom medlemsavtalen. Vi har tilrettelagt for å gi deg mer informasjon om selve forsikringen ut fra vår berettigede interesse i å gi deg god kundeservice. Som innlogget forsikringskunde kan du se nærmere hvilken informasjon dette gjelder under "min forsikringsoversikt».

Gudbrandsdal Energi
Ved kjøp av produkter fra Gudbrandsdal Energi mottar vi informasjon om din bestilling av Trumf strømavtale, eventuell oppstart bonus og månedlig opplysninger om forbruk (beløp og KWH).

Eidsiva Energi
Ved kjøp av produkter fra Eidsiva Energi mottar vi informasjon om din bestilling av Trumf strømavtale, hjemmelader eller solcellepanel, eventuell oppstart bonus og månedlig opplysninger om strømforbruk (beløp og KWH)

TUI
Ved kjøp av produkter fra TUI reisebyrå mottar vi informasjon om ditt reisekjøp etter at reisen er gjennomført, med beløp og bonussats. Trumf mottar ikke informasjon om reisemål eller antall reisende.

Opplysninger om din atferd på nett Les mer

Trumf oppretter cookies når du besøker trumf.no. Disse brukes for å identifisere brukersesjoner, slik at du slipper å skrive inn ditt brukernavn og passord hver gang du besøker nettsiden. Videre brukes cookies for å føre statistikk over brukeraktivitet på nettsiden slik at vi kan forbedre våre nettsider. Vi bruker også cookies for å sikre stabil drift av nettsiden og for økt sikkerhet for våre brukere.  Les mer om cookies her.

Felles medlemskap Les mer

I et felles medlemskap har alle medlemmer innsyn i hverandres medlemsinformasjon og kjøpstransaksjoner, og tilgang til tjenester basert på felles kjøpstransaksjoner. Kostholdsinnsikt er et eksempel på en slik tjeneste.
Følgende unntak fra felles innsyn gjelder: digital kvittering er bare tilgjengelig for det enkelte medlemmet, og vil du benytte retten til innsyn, eller retten til å få utlevert opplysninger om deg selv (dataportabilitet), får du bare opplysninger fra egne kjøp.

Du kan bare endre opplysninger om deg selv. Et felles medlemskap forutsetter lik adresse, og lik alternativ adresse. Endrer ett av medlemmene adresse, blir det gjeldende også for øvrige medlemmer.

Trumf og Trumf-partnere Les mer

Trumf gjør avtaler med partnere som kan gi deg Trumf-bonus på kjøp av varer eller tjenester. En liste over partnere finner du her. Noen partnere tilbyr delavtaler i Trumf-programmet. Delavtalene kan gi medlemskapet ekstra bonus og andre fordeler. Delavtaler med Trumf-partner gjelder som hovedregel for alle i medlemskapet.

Mellom Trumf og Trumf-partnere utleveres opplysninger for å etterleve avtalen om bonus. Trumf utleverer en medlemsidentifikator som partneren merker kjøpstransaksjonen eller avtalen med deg med. Handler du på nettbutikken til MENY, JOKER eller SPAR, vil Trumf også utlevere kontaktopplysninger og hvilken alternativ adresse du har oppgitt. Endrer du alternativ leveringsadresse når du handler hos partner, vil den også endre hos Trumf. Kontaktopplysninger og alternativ adresse utleveres ut fra vår berettigede interesse i å forenkle kjøpsprosessen, Partneren utleverer opplysninger om dine kjøp eller avtaler, slik at Trumf kan beregne bonusen din. Trumf vil også kunne gi partneren anonymiserte rapporter som kan være nyttig for partnerens virksomhet.

Felles behandlingsansvar for direkte markedsføring
For partnerens direkte markedsføring til deg som Trumf-medlem har Trumf og Trumf-partner felles behandlingsansvar. Det betyr at vi sammen avgjør innhold, omfang og kanaler som brukes i kommunikasjonen. Kanaler kan være SMS, e-post, nettsider og apper. Det er kun Trumf som har tilgang til selve personopplysningene, mens partner kan angi innhold, kriterier og tidspunkt for kommunikasjonen.

Trumf-partnere og innlogging med Trumf
Trumf-partnere kan tilby innlogging med Trumf for å gi tilgang til å vise bonus, navn, tidligere kjøp hos partner og liknende. Tjenestene tilbyr kun visning, uten at opplysninger er tilgjengelige for Trumf-partner. Eksempler er nettsidene/apper til Trumf-partnerne KIWI, MENY, SPAR, JOKER og Shell. Dersom Trumf-partner bruker innlogging og ønsker å tilpasse nettsider til deg, tas det hensyn til de valg du har gjort på din Trumf-profil.

Hvis partnerskapet opphører
Dersom samarbeidet med en Trumf-partner opphører, vil vi orientere om det på trumf.no og i nyhetsbrev. Har du gitt samtykke til markedsføring fra partneren via SMS eller e-post, kan partneren, dersom dette ble informert om da du samtykket, få utlevert navn, e-post og telefonnummer for videre kommunikasjon.

Har du inngått delavtale med partneren, blir navn, e-post og telefonnummer utlevert, så fremt du ikke har reservert deg mot slik markedsføring fra partneren, og så fremt du fikk informasjon om dette da du inngikk delavtalen. Sammen med disse opplysningene kan dine kjøpstransaksjoner hos partneren bli utlevert.

Bruk av kundeopplysninger for å tilpasse medlemskapet Les mer

Enkel tilpasning
For at Trumf skal kunne tilrettelegge for relevant dialog og best mulig bonusopptjening ønsker vi å personalisere vår kundedialog med deg. For dette formålet benytter vi registrerte kundedata som geografi, kjønn, alder og korttype, opplysninger om hvor du handler mest og din kjøpshistorikk. Du vil for eksempel kunne motta informasjon om tilbud i butikker du handler ofte i, bli informert om endringer i åpningstider og få informasjon om relevante nettbutikker. Du vil også kunne motta forslag til handlelister og kuponger basert på hva og hvor du faktisk har handlet. For dette har Trumf en berettiget interesse og tilpasningene anses som lite inngripende for deg som medlem. Du kan reservere deg mot slike tilpasninger på din profilside.

Tilpasning ved bruk av analytiske modeller
Trumf benytter analytiske modeller for å tilpasse tilbud, tjenester og kommunikasjon til hva vi tror du vil være interessert i og for å kunne gi deg mer treffsikre handlelisteforslag. Det kan også være tilbud på produkter som du ikke har kjøpt før, men som vi tror vil være av interesse. Vi gjør dette basert på hva du har kjøpt tidligere, hva kunder med lignende handlemønster har kjøpt, din respons på tidligere kampanjer (hva du har klikket på av e-poster, SMS, kuponger, push-varsler) og fra hvordan du bruker Trumf eller Trumf-partneres nettsteder, for eksempel oppskrifter eller produkter du har klikket på. Slike behandlinger kan være antakelser om dine behov og gjøres bare dersom du har gitt ditt samtykke. Du kan administrere samtykket på din profilside.

Særlige kategorier av opplysninger
Trumf gjør aldri analyserer med formål å identifisere sensitive opplysninger, som helse, livssyn og liknende.

Nyhetsbrev og annen kommunikasjon Les mer

Kommunikasjon fra Trumf
Som Trumf-medlem vil du motta kvartalsvis e-post og ved behov SMS med informasjon som er relevant for å administrere medlemskapet, som for eksempel bekreftelse på aktivert bonusuttak. Dette gjør vi for å oppfylle vår del av medlemsavtalen.

For å gi deg best mulig grunnlag for å spare og bruke bonus vil du motta ukentlig nyhetsbrev fra Trumf med relevant informasjon basert på dine kundedata, som beskrevet i avsnittet "bruk av kundeopplysninger for å tilpasse medlemskapet". Du vil også motta SMS månedlig med informasjon om Trippel-Trumf og andre fordeler. Slik kommunikasjon er sentral for at Trumf skal kunne tilrettelegge for best mulig bonussparing og vi har en berettiget interesse i dette. Du kan reservere deg mot slike tilpasninger på din profilside.

Kommunikasjon fra partner som du har inngått delavtale med
Når du melder deg inn i delavtaler i Trumf-medlemskapet som KIWI Pluss eller Joker GLAD, vil du motta ukentlig e-post og SMS fra partneren basert på partnerens berettigede interesse i å fortelle deg om seg selv og fordeler ved delavtalen. Du kan reservere deg mot dette på din profilside. Ønsker du at dine opplysninger heller ikke skal benyttes for analyse, kan du reservere deg mot enkel segmentering og ikke samtykke til analytisk profilering. Du finner disse valgene på profilsiden, under «Andre innstillinger».

Kommunikasjon fra partner som du ikke har inngått delavtale med
Dersom du samtykker til det, vil du kunne få ukentlig nyhetsbrev også fra Trumf-partnere uten ekstra delavtale. Du kan administrere dine samtykker på din profilside.

Kommunikasjon i andre medier
Vi ønsker at annonsene du får fra Trumf og Trumfs partnere i andre medier skal være relevante for deg. For å identifisere deg på andre nettsteder (som VG/Aftenposten/-Dagbladet/lokalaviser, Google og deres partnere som Youtube, eller Facebook og deres partnere som Instagram og Snapchat, eller Twitter) må vi sammenstille personopplysninger som din e-postadresse eller mobilnummer med tilsvarende identifikator hos det aktuelle mediet. Merk at tilpasningen vi gjør, bare er basert på hva vi vet om deg, og ikke hva andre medier har av opplysninger, utover hva som benyttes for å identifisere deg. Slik kommunikasjon forutsetter ditt samtykke, og du kan administrere dette på din profilside. Vi viser ellers til brukervilkårene for det aktuelle mediet.
For kommunikasjonen beskrevet over har Trumf og Trumf-partner et felles behandlingsansvar, slik vi har beskrevet under avsnittet «Trumf og Trumf-partnere».

Slik logger du inn til din Trumf-konto Les mer

Trumf ber om brukernavn og passord ved innlogging. Som brukernavn kan du benytte kundenummer eller mobilnummer. Passord bestemmer du selv. Etter å ha oppgitt korrekt brukernavn og passord får du tilsendt en kode på SMS, som du må taste inn. Dersom du ønsker det, kan du krysse av for en "husk-meg"-knapp, slik at du kan logge inn med bare brukernavn og passord, uten krav til SMS-kode. Avkrysningen gjelder for 30 dager om gangen, og bare for det utstyret (pc-nettleser, mobil, nettbrett) du gjør valget på. Etter 30 dager må du på nytt bekrefte med SMS-kode. Logger du ikke aktivt ut, vil du være innlogget i 24 timer med fulle rettigheter, og i 365 dager med bare lesetilgang. For å huske deg bruker Trumf cookies til å lagre nødvendige nøkler. Dersom du logger ut, blir nøklene slettet.

Via lenker i nyhetsbrevene kan du uten innlogging komme til din Trumf-konto og få innsyn i kontaktopplysninger og kjøpshistorikk, lenkene er gyldig i to uker. Du kan også endre i samtykker til markedsføring, og overføre Trumf-bonus for uttak i butikk. Skal du gjøre endringer, se kjøpsdetaljer, be om innsyn eller overføre opptjent Trumf-bonus på andre måter enn butikk må du alltid logge inn med passord og kode sendt deg på SMS. Merk at dersom du videresender nyhetsbrevet vil mottaker ha samme tilgang som beskrevet over.

Sikkerhet
Trumf.no benytter TLS-sertifikat (for HTTPS), som blant annet skal beskytte informasjon som utveksles mellom nettstedet og besøkende.
Du har selv ansvar for å beskytte brukernavn og passord, og å ikke bruke samme passord på tvers av nettjenester. Deler du pc med andre anbefaler vi at
du alltid logger ut. Les gjerne nettvettreglene fra NettVett.no.

Behandling av personopplysninger til andre formål Les mer

Kjøpshistorikk kan også brukes i analyse for å optimalisere sortimentet hos Trumf-partnere, til trendanalyser for produkt og forbrukeratferd og for å forstå behov for nye produkter og tjenester, for Trumf, Trumf-partnere, NorgesGruppens selskaper og NorgesGruppens leverandører. Slike analyser bygger på, men inneholder aldri, personidentifiserbare opplysninger. Dersom varer eller produkter må trekkes tilbake av hensyn til for eksempel helse og sikkerhet, kan det bli nødvendig for oss å kontakte deg. Da bruker vi dine kontaktopplysninger og opplysninger om kjøp. Dette vil vi kunne være rettslig forpliktet til å gjøre. I andre tilfeller er det i vår interesse å gi slik informasjon for å yte god kundeservice.

Trumf har en berettiget interesse i å sikre at bonusordningen ikke misbrukes. Har vi grunn til å tro at dette skjer, behandles kundedata og opplysninger om kjøpshistorikk som utgangspunkt for videre oppfølging. Vi sender av og til ut spørreundersøkelser til et utvalg medlemmer om for eksempel Trumf-konseptet, partnerne og deres produkter. Dette ivaretar vår interesse i å forbedre tjenesten og du velger selv om du ønsker å besvare undersøkelsen. Vi kan også behandle opplysninger om deg i andre tilfeller hvor du har gitt spesifikt samtykke. Det gjelder for eksempel KIWI bursdagsklubb.

Trumf har selskapsside på Facebook. Trumf bruker siden for generell informasjon, eller i forbindelse med kampanjer og konkurranser. Du kan gi kommentarer til oss, og når du besøker siden, kan personopplysninger om deg bli behandlet. Dersom ditt innlegg framstår som en kundehenvendelse, så vil Trumf Kundeservice gi deg tilbakemelding. Trumf legger fra tid til annen ut konkurranser på siden hvor en vinner skal kåres, og vil også for dette måtte behandle personopplysninger om deg. Vi har videre tilgang til statistikk og systematiserte oversikter over innlegg på vår Facebook-side gjennom standard Facebook verktøy. Vi bruker ikke opplysninger fra dine innlegg til andre formål enn å svare, kåre en vinner eller annen behandling som framgår av aktiviteten på siden. Vær oppmerksom på at du som Facebook-bruker må forholde deg til Facebooks vilkår og personvernerklæring når du besøker våre nettsider og for eksempel legger ut innlegg. Vi oppfordrer deg til å lese disse vilkårene nøye.
Trumf vil også kunne utlevere avidentifiserte opplysninger til forskningsinstitusjoner for forskning til allmennyttige formål. I driften av våre nettsider lagrer vi logger for å avdekke feilsituasjoner og misbruk, slik at vi kan identifisere årsaker og gjøre forbedringer. Det er i vår og din interesse at nettsidene fungerer tilfredsstillende og at sikkerheten ivaretas.

For informasjon om hvordan nettsidene brukes, benytter trumf.no analyseverktøyet Google Analytics som leser av IP-adresser fra besøkende. IP-adresser anonymiseres før lagring, og Trumf mottar ikke identifiserbare data fra Google. Formålet er statistikk over besøkende og bruk, for å forbedre nettstedet og ivaretar Trumfs interesse i å ha velfungerende nettsider. Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsider. Dette kan du lese mer om i avsnittet "Informasjonskapsler (cookies)".

Hvem utleverer Trumf dine personopplysninger til Les mer

For å gjennomføre vår avtale med deg må vi utlevere din Trumf medlemsidentifikator til Trumf-partnere når du handler eller logger deg inn med din Trumf innlogging. Partner lagrer medlemsidentifikator på kjøpstransaksjonen eller på din brukerkonto hos partner, slik kan kjøpene identifiseres for bonusberegning.

For kjøp av tjenester der Trumf-bonus avregnes periodisk, kan Trumf utlevere informasjon til den som tilbyr slik tjeneste om at du har avsluttet Trumf-medlemskapet, eller gjort endringer som er relevant for tjenesten. Slike partnere må også lagre medlemsidentifikator på tjenesteavtalen.
Andre opplysninger kan utleveres til Trumf-partneren i den grad det følger av medlemsavtalen, delavtaler eller samtykker du har gitt.Mottaker av personopplysningene vil være behandlingsansvarlig ved videre bruk av opplysningene. I enkelte tilfeller er Trumf rettslig forpliktet til å utlevere dine personopplysninger til offentlige myndigheter.

Trumf utleverer ikke personopplysningene dine til andre, med mindre det foreligger et behandlingsgrunnlag. I slike tilfeller utleveres kun det som er nødvendig og relevant.

Hvem behandler dine personopplysninger på vegne av Trumf Les mer

Flere selskap behandler personopplysninger på våre vegne. Disse kalles databehandlere. Vi har inngått databehandleravtaler med hver enkelt databehandler for å sikre at behandlingen gjennomføres i samsvar med regelverket.

Følgende selskap i NorgesGruppen er sentrale når dine perosnopplysninger behandles:

  • Sylinder AS, for administrasjon av medlemskap, analyse, epostutsending mm.
  • NorgesGruppen Data, for drift av apper, nettsider og underliggende datasystemer. NorgesGruppen Data har databehandlere i India og USA, mens selve dataene er lagret i Norge. For å sikre et tilstrekkelig beskyttelsesnivå brukes standard personvernbestemmelser vedtatt av EU-kommisjonen.

I tillegg er følgende selskaper utenfor NorgesGruppen sentrale når dine personopplysninger behandles:

  • PostNord Strålfors, utsteder medlemskort
  • NETS/AERA, for å identifisere medlemmer for banktransaksjoner
  • Bisnode, kvalitetssikre data ved adressevask
  • Top Benefits Schemes Ltd, for ViaTrumf
  • Andvord Grafiske, utsendelse av markedsføringshenvendelser per post
  • Questback, for utsendelse av spørreundersøkelser
  • Google Analytics, for analyse av trafikk på Trumf.no
  • Screen9, for å vise videoer på trumf.no
  • SAS Institute og ViaNett, for kundedialog på epost, sms

Dine rettigheter Les mer

Du har rett til å kreve innsyn, korrigering av uriktige personopplysninger eller sletting av personopplysninger vi behandler om deg. Du kan selv oppdatere en rekke personopplysninger på profilsiden. Du har videre rett til å kreve begrensning i behandlingen og kan på visse vilkår kreve dine personopplysninger overført til deg selv eller annen behandlingsansvarlig (dataportabilitet).

Du kan til enhver tid trekke tilbake dine samtykker til markedsføring. En tilbaketrekking av samtykke påvirker ikke lovligheten av en behandling som var basert på samtykke før samtykket ble trukket tilbake.

Dersom markedsføringen er basert på berettiget interesse, kan du når som helst reservere deg mot å motta slik markedsføring, og å inngå i underlag for analyse med slike formål.

Ønsker du å benytte deg av dine rettigheter, kan dette gjøres på din profilside, eller ved å kontakte kundeservice. Vi besvarer din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside.

Lagringstid Les mer

Vi lagrer dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for det formålet personopplysningene ble samlet inn for. Dette vil kunne variere avhengig av hvilket formål det er snakk om.

Detaljert kjøpshistorikk oppbevares i fem år etter krav i bokføringsloven. Deretter lagres kun samlet bonus på ditt medlemskap. Gjennomførte bonusuttak oppbevares så lenge medlemskapet består. Øvrige opplysninger anonymiseres.Opplysninger som brukes til analyse slettes etter tre år eller tidligere. Dersom du melder deg ut slettes alle opplysninger om deg, med unntak av de opplysninger som bokføringsloven pålegger oss å oppbevare.Dersom ditt medlemskap har vært passivt i tre år, slettes basis personopplysninger utover navn og adresse. Når bokføringslovens krav til lagring har utløpt slettes samtlige personopplysninger om deg. Når barn som har vært medlem av KIWI bursdagsklubb er over øvre aldersgrense slettes personopplysningene om barna.

Personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker samtykket tilbake, med mindre det finnes et annet rettslig grunnlag for videre behandling.

Klager Les mer

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger er i strid med personvernlovgivningen, kan du ta kontakt med vårt personombud på personvernombud@trumf.no eller klage til Datatilsynet.

Du finner kontaktinformasjon til Datatilsynet her.

Endringer Les mer

Hvis det skulle skje endringer i våre tjenester eller i regelverket om behandling av personopplysninger, kan vi ha behov for å oppdatere personvernerklæringen og medlemsvilkår. I så fall vil du bli informert om dette når du logger på trumf.no eller gjennom vår dialog med deg.